Heb jij je huis al duurzamer gemaakt?

Duurzamer wonen is in korte tijd een belangrijk onderwerp geworden en blijft dat voorlopig. Ben jij al begonnen met het verduurzamen van je huis?

Driekwart van alle huiseigenaren heeft wel eens informatie gezocht over het verduurzamen van de eigen woning. Dat blijkt uit de Woonindex Q3 2018 van ING. Maar slechts 10% heeft ook daadwerkelijk actie ondernomen.

Dat komt onder andere omdat meer dan 40% niet weet welke mogelijkheden er zijn om die verduurzaming te financieren. Terwijl zo’n 30% onder gunstige voorwaarden best wil lenen om energiebesparende maatregelen te treffen.

Rol financieel adviseur
Volgens onderzoek van de Vereniging Eigen Huis verwacht vier op de vijf consumenten hierbij hulp van een hypotheekadviseur. In de praktijk blijkt het onderwerp slechts in één op de vijf adviezen aan de orde te komen.

Ik vind het belangrijk om ook verduurzaming te behandelen in hun adviesgesprekken Daarom heb ik me verdiept in de financieringsmogelijkheden die er zijn. Mijn kennis deel ik graag met huizenkopers en woningbezitters. Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met me op.
Energielabel
Zes op de tien starters wil een energiezuinig huis met een bijbehorend energielabel. Maar de meeste huizenbezitters weten niet welk energielabel hun huis heeft. Bijna niemand denkt dat zijn of haar huis níet energiezuinig is. In werkelijkheid heeft 44% van alle koopwoningen een energielabel D of slechter.

Voor veel mensen is verduurzaming van hun huis vooral een financiële afweging. Belangrijke argumenten zijn het verlagen van de energiekosten, een waardestijging van de woning en de aantrekkelijkheid van de huis bij een eventuele verkoop.

Erkend Financieel Adviseur

  • Specialist in de woningfinanciering
  • Kijkt verder dan jouw hypotheek
  • Bewezen deskundig
  • Altijd up-to-date
  • Integer en persoonlijk
  • Creëert overzicht en inzicht
  • Houdt zich aan de beroepscode

Erkend Financieel Adviseur
Bij een Erkend Financieel Adviseur ben je verzekerd van financieel advies van hoge kwaliteit. De kennis van jouw adviseur is altijd up-to-date

Kwaliteitskeurmerk
Het keurmerk Erkend Financieel Adviseur wordt uitgegeven door de SEH, een onafhankelijke stichting die is opgericht met als doel jou te voorzien van het beste financiële advies.

Altijd vakbekwaam advies
Alle Erkend adviseurs zijn ervaren, hebben geldige wettelijke diploma’s, volgen jaarlijks verplichte opleidingen en moeten voldoen aan strenge gedragsregels. Zo weet jij dat je altijd vakbekwaam advies krijgt.