Hoger energielabel levert geld op

Hoe hoger het energielabel van jouw huis is, hoe meer het waard is. En als je het verkoopt, gaat dat met energielabel A of B een stuk sneller.

In 2015 heeft elk koophuis in Nederland een voorlopig energielabel gekregen. Het voorlopige label is vastgesteld op onder andere het bouwjaar van het huis. Als je je huis verkoopt, moet je het voorlopige label definitief laten maken.

Energiezuinig of niet?
Een energielabel laat je in één oogopslag zien of een woning energiezuinig is of niet. Het energielabel gaat van A (groen, heel zuinig) tot en met G (rood, heel onzuinig). Zo zie je als koper meteen hoe duurzaam een huis is.

"Het gemiddelde prijsverschil is maar liefst €19.300."

Energierekening omlaag
Heb je al een koophuis? Dan laat het energielabel je nadenken over het energiezuiniger maken ervan. Want dat loont! Niet alleen omdat je veel minder CO2 uitstoot, ook omdat je energierekening omlaag gaat.

Hogere prijs en snellere verkoop
Bovendien wordt je huis meer waard. Uit recente cijfers (van TIAS VastgoedLab) blijkt dat het gemiddelde prijsverschil tussen een huis met het energiezuinige label A en een huis met het niet-zuinige label G maar liefst € 19.300 is. Verder staat een huis met een gunstig energielabel veel korter te koop. Het verschil kan oplopen tot ruim drie maanden!

Lagere rente
Om mensen die in een energiezuinig huis wonen extra te belonen, geven banken in de toekomst misschien korting op de hypotheekrente. Momenteel wordt onderzocht of dit haalbaar is. Vanuit ideologische overwegingen biedt Triodos Bank nu al zo’n korting aan.

Erkend Financieel Adviseur

  • Specialist in de woningfinanciering
  • Kijkt verder dan jouw hypotheek
  • Bewezen deskundig
  • Altijd up-to-date
  • Integer en persoonlijk
  • Creëert overzicht en inzicht
  • Houdt zich aan de beroepscode

Erkend Financieel Adviseur
Bij een Erkend Financieel Adviseur ben je verzekerd van financieel advies van hoge kwaliteit. De kennis van jouw adviseur is altijd up-to-date

Kwaliteitskeurmerk
Het keurmerk Erkend Financieel Adviseur wordt uitgegeven door de SEH, een onafhankelijke stichting die is opgericht met als doel jou te voorzien van het beste financiële advies.

Altijd vakbekwaam advies
Alle Erkend adviseurs zijn ervaren, hebben geldige wettelijke diploma’s, volgen jaarlijks verplichte opleidingen en moeten voldoen aan strenge gedragsregels. Zo weet jij dat je altijd vakbekwaam advies krijgt.