Duurzaamheidsprofiel.nl - meerwaarde voor het hypotheekgesprek.

Terwijl 80% van de huizenkopers hun woning energiezuiniger wil maken, komt dit slechts in 8% van de hypotheekgesprekken aan de orde. Duurzaamheidsprofiel.nl helpt je dit onderwerp aan te kaarten én eenvoudig aan € 9.000,- of meer extra hypotheekruimte, voor energiebesparende maatregelen.

Duurzaamheidsprofiel o.b.v. postcode+huisnummer
De nieuwe website duurzaamheidsprofiel.nl brengt snel in kaart welke technische én financiële mogelijkheden er zijn om je (toekomstige) woning zuiniger te maken. Vul je postcode en huisnummer in en download direct een rapport dat op deze woning is gebaseerd. Het vertelt je hoe de woning scoort in energieverbruik en hoe je dit verbruik kunt verlagen. Dat kan op diverse manieren: beter isoleren, slimmer verwarmen, gebruik maken van de zon, enz. Verder schat het in wat je bespaart en wat het je kost. En wat je rendement is: wat levert de investering je op?

Meer dan alleen energie besparen
Investeren in energiebesparende maatregelen zorgt niet alleen voor lagere kosten voor gas en licht. Isoleren bijvoorbeeld zorgt ook voor meer wooncomfort. Bovendien blijkt dat woningen met een gunstiger energielabel een hogere prijs opleveren én sneller verkocht zijn. Kortom:

  • Lagere maandlasten
  • Meer wooncomfort
  • Een hogere verkoopprijs
  • Een beter milieu

Gunstig groen financieren via je hypotheek
Met als doel om in 2050 helemaal ‘van het gas af’ te zijn, stimuleert de Nederlandse overheid nú al tal van energiebesparende initiatieven. Zo kun je eenvoudig € 9.000.- extra lenen via je hypotheek (en soms nog een stuk meer - zie het rapport). LET OP: het is niet meer nodig dat je al van te voren bepaalt welke energiemaatregelen je gaat treffen en met wie. Vraag je adviseur daartoe naar de mogelijkheden van het Energiebespaarbudget. Dat kan óók prima in combinatie met NHG (Nationale Hypotheekgarantie).

Daarnaast vermeldt het rapport enkele gunstige leningen en subsidies waarmee investeren in verduurzamen aantrekkelijker en bereikbaarder is (met nuttige links). Download het rapport dus meteen.

Welke banken geven rentekorting voor investeren in duurzaamheid?
Benieuwd bij welke banken je zonder renteopslag een bedrag bijleent voor een duurzame investering in de eigen woning? Klik hier voor de actuele groene hypotheekrente tarieven per geldverstrekker.

Duurzaamheidsprofiel.nl is ontwikkeld door Dutch Media Lab op initiatief van onder andere Florius, ABN Amro en de Nationale Hypotheekbond. Het online renteoverzicht vermeldt alle groene geldverstrekkers.

Delen

© Hypowonen